Biografie

Filmmaker Nienke Eijsink (in het engels ‘eyethink’, Borne 1977) werkt als documentaire regisseur, verslaggever / item regisseur voor TV en camjo (camera journalist die voor een productie eigen research, camera, regie en montage doet) voor online en opdrachtfilms. Daarnaast ligt haar hart bij filmeducatie.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mijn vak- en interessegebied bevindt zich op vele snijvlakken: het snijvlak van beeldende kunst en film, van documentaire en televisie, van onderwijsontwikkeling en educatie.

Mijn achtergrond ligt in de kunst, ik volgde de Bachelor of Arts aan de Willen de Kooning Academie te Rotterdam, waar ik Cum Laude ben afgestudeerd, en Master of Arts aan het Sandberg Instituut te Amsterdam.
Na opleidingen aan het Binger Instituut en de Kids & Docs masterclass van het IDFA heb ik me gericht op regisseren van documentaires en research/ script / regie/ camera/ montage bij televisie en online producties.
De afgelopen 15 jaar heb ik zowel freelance als in dienst bij diverse publieke en commerciƫle omroepen als productiehuizen gewerkt als (item) regisseur/ verslaggever/ camjo van zeer uiteenlopende formats als Man Bijt Hond tot RTL Boulevard en online content van LindaTV tot Milieudefensie.

Naast film ligt mijn hart bij educatie:
Sinds 2001 werk als freelance projectleider, onderwijsontwikkelaar, mentor en docent film op MBO, HBO, WO en het volwassenenonderwijs.
Ook schrijf en geef ik als projectleider educatie projecten voor nonprofit organisaties zoals Blijf van mijn Lijf Huizen, de gemeente en internationale workshops voor oa Unicef, European Cultural Foundation en Ministerie van Buitenlandse Zaken.
In 2018-2019 heb ik aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten een didactische cursus voor het kunstvakonderwijs afgerond en na de zomer start ik met de BDB (Basiskwalificatie Didactische Kwalificatie).
Ik werk in dienst bij Hogeschool InHolland, waar ik een Crealab run en de studenten Creative Business coach bij het maken van films voor opdrachtgevers uit de beroepspraktijk. Daarnaast geef ik les aan de minor AVTV (Audiovisueel en Televisie, 3e jaar), begeleid ik studenten op stage, ben ik onderdeel van het team onderwijsontwikkeling en houd ik me bezig met de implementatie van online onderwijs.
Daarnaast werk ik regelmatig als freelancer voor de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten,  de Vrije Universiteit Amsterdam en de Dutch Filmers Academy.