Lesgeven

Sinds 2001 werk als freelance projectleider, onderwijsontwikkelaar, mentor en docent film op MBO, HBO, WO en het volwassenenonderwijs.
Ook schrijf en geef ik als projectleider educatie projecten voor nonprofit organisaties zoals Blijf van mijn Lijf Huizen, de gemeente en internationale workshops voor oa Unicef, European Cultural Foundation en Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Ik werk in dienst bij Hogeschool InHolland, waar ik een Crealab run en de studenten Creative Business coach bij het maken van films voor opdrachtgevers uit de beroepspraktijk. Ook geef ik les aan de minor AVTV (Audiovisueel en Televisie, 3e jaar), begeleid ik studenten op stage, ben ik onderdeel van het team onderwijsontwikkeling en houd ik me bezig met de implementatie van online onderwijs.
Daarnaast werk ik regelmatig als freelancer voor de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten,  de Vrije Universiteit Amsterdam en de Dutch Filmers Academy.
Tevens coach ik documentairemakers in het proces van research, concept & storytelling, filmplan schrijven en het realiseren van hun documentaires. Tenslotte coach ik startende zelfstandigen in hun ondernemerschap, jezelf in de markt zetten, netwerken en website bouwen. Mocht je interesse hebben in coaching, neem gerust contact met me op.

In 2018-2019 heb ik aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten een didactische cursus voor het kunstvakonderwijs afgerond en na de zomer van 2020 start ik met de BDB (Basiskwalificatie Didactische Kwalificatie).

Wat voorbeelden van filmeducatie projecten die ik heb opgezet:
Keuzemodule Blended Learning Ondernemerschap op de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Deze film is gemaakt door de Vrije Universiteit Amsterdam in opdracht van IXA, Innovatie Exchange Amsterdam.

Youth Artivists For Change Documentaire workshops in Servië, Macedonië, Albanië en Kosovo in opdracht van Stichting Art1, gefinancierd door het Ministerie van Buitenlandse Zaken.
Gedurende Prifest, het international film festival in Pristina, Kosovo, leidde ik een Youth Artivist For Change Film Workshop aan 10 jonge activisten in LGBTQ rights, human rights & gender equality.
Een 14-jarige student interviewde zijn mede participanten over hun ervaring, filmde en monteerde deze film: