Sitcom

Interactieve video installatie

– 4 cameras aan beweegbare armen, waslijn netwerk, 2 VHS videorecorders, Panasonic MX50 beeldmixer, projector, 6 monitoren

In het Rotterdamse poppodium Rotown zijn vier cameras aan beweegbare armen opgehangen. Een VJ schakelt tussen deze cameras en creeert zo beeldverhalen tussen mensen die op verschillende plekken in het cafe bevinden en elkaar niet kennen. Deze beelden worden ondertiteld met oneliners uit barcomedys van tv. De live montage wordt groot geprojecteerd en weergegeven op verschillen monitoren in het cafe.

achtergrond
In Sitcom wordt gebruik gemaakt van montagewetten uit de comedy om een verhaallijn te creeren tussen mensen die zich op verschillende plekken in een cafe bevinden. Het Rotterdamse cafe Rotown was september 2003 de stamkroeg where everybody knows your name. In Sitcom speelt de bezoeker de hoofdrol in een real life comedy. De VJ schakelt binnen de strakke regels van de situation comedy, (waar het nooit ergens over mag gaan en er iedere derde dialoogwisseling een lach moet vallen) tussen verschillende cameras en regisseert zo spontane ontmoetingen.
(meer informatie onder de video)

Wanneer video niet afspeelt, kan hij ook hier bekeken worden: https://youtu.be/amdRkHilXFE

Sitcom4

Image 4 of 4