Regie, filmplan, productie & montage – ‘Het geheim van… ‘ is een zoektocht naar het geheim achter het succes van populaire televisieprogramma’s uit het verleden.

In de eerste aflevering wordt 25 jaar na de eerste uitzending de cast en crew van ‘Medisch Centrum West’ bij elkaar gebracht. De reeks was destijds ongekend populair en heeft 100 afleveringen lang een miljoenenpubliek weten te boeien.

Regisseur Nienke Eijsink: ‘Ik heb een zwak voor oude TV series. In 2009 zond NCRV Dokument FAN uit, mijn documentaire over de zoektocht naar mijn idool uit de Australische Tv-serie The Flying doctors. In deze documentaire bluescreende ik mezelf in de serie, maakte ik gebruik van animatie & archiefmateriaal en maakte ik een parallel montage tussen heden & verleden en realiteit & fictie. Deze manier van werken heb ik nu toegepast in de nieuwe TV serie ‘Het Geheim van’.

In een interview met Sonja Barend in 1990 zei de schrijver Hans Galesloot ‘Ik schrijf over incest, euthanasie en abortus. Ik voorspel dat als je over 20 jaar naar onze serie kijkt, het een perfecte doorsnede is van wat er eind jaren tachtig, begin jaren negentig allemaal speelde.’

Kijk vrijdag 27 december 15.25uur op TROS Nederland 1 naar ‘Het geheim van Medisch Centrum West’ om te zien of deze voorspelling is uitgekomen!

Het geheim van Medisch Centrum West is een Eyethink productie in opdracht van Best24 voor deTROS Regie en samenstelling Nienke Eijsink

Eindredactie Gijs van den Heuvel

Camera Robbert-Jan van der Does & Chris Blokhuis Geluid Wim Oosthoek & Ivo Voragen

Montage Suzanna Noort& Nienke Eijsink Audio nabewerking Robin van Saaze Kleurcorrectie Elisa Mariani

Regie assistentie Veerle Neger Productie assistentie Stijn Lauwen Visagie Shirley Hendriksen

Voice over Edo Berger

Muziek consultatie Cees Slings

Met medewerking van:

Marc Klein Essink – Dokter Jan van de Wouden

Annemieke Verdoorn – Ingrid van der Linden

Rob van Hulst- Eric Koning

Klaas Hofstra – Dick van Lennep

Margreet Blanken – Reini Hermans

Anja Winter – LizaMessing

Ad Fernhout Dokter Simon Neerings

Hans Galesloot –scenarist

Nico Knapper – regisseur

Ted Mooren – hoofd drama TROS

Regie & scenario voor Z@PP (AVRO NPO3)

-De jeugddocumentaire RACER is een portret van de 12-jarige Sophie Lansink uit het Twentse Oldenzaal.
Sophie heeft een droom, ze wil Formule 1 racer worden. Bij de races om het Nederlands Kampioenschap Karten is zij het enige meisje. Maar dat maakt Sophie niets uit; ze laat zich door niets en niemand tegenhouden.
Zelfs nadat er bij haar een zeldzame spierziekte is geconstateerd waardoor ze snel moe wordt, blijft ze vastbesloten. Sophie wil weer net zo goed worden als ze was voordat ze ziek werd.
Gaat het haar lukken haar droom te verwezenlijken?
Racer is mogelijk gemaakt door de AVRO en de European Broadcasting Union in het kader van Eurovision Childrens Documentary series 2011-2012.

Scenario & Regie: Nienke Eijsink
Camera:Aage Hollander
Additionele camera:
Mladen Vekic, Nienke Eijsink
Geluid; Joris Schouten, Herman Sanders
Montage: Finbarr Wilbrink
Sound design en Compositie: Caro Termote
Vocals:Â Karin van Druenen
Kleurcorrectie: Gerlof Kamerling
Motion Graphics: Fabienne Onderwijzer
Productie: Diane Driessen
Eindredactie: Carlijn Kamps
Executive producer EBU: Marion Creely

Met speciale dank aan:
Sophie, Marleen, Esther en Raymond Lansink
Wilhelmina Kinder Ziekenhuis, Utrecht
Nico Wulffraat Patrick van der Torre Marco van Brussel Ton Vink
Gaby van de Burgt Frens Langenberg
AVRO postproduction

Regie & montage -Voor de populaire Talent Show Holland’s Got Talent op RTL4 deed ik item regie (de portretten van de auditie deelnemers) en de montage van alle voorrondes. Helaas heeft RTL het door mij geregisseerde seizoen alweer van haar website gehaald, maar een aantal items staan nog op Vimeo.

Eén portret wil ik er graag uitlichten, het portret van Lisette Brillemans, dat de rode draad van uitzending 4 was en even wordwide trending topic werd op Twitter.

 

Regie, filmplan, camera & montage (15min, 2008) – Deze deels geanimeerde korte documentaire gaat over de vierjarige Raven die twee moeders heeft. Raven is daar heel luchtig over en zegt ‘Ik ben blij dat ik geen vader heb, hij speelt nooit met me, wat heb je er eigenlijk aan?’ Nu hebben zijn moeders speciaal voor Raven een boek gemaakt over zijn leven. Hoe zal Raven reageren op waar hij vandaan komt?
Mogelijk gemaakt door een subsidie van de Roze Filmdage, Cinema de Balie te Amsterdam.

Animatie: Fabienne Onderwijzer