Het geheim van…Medisch Centrum West (TROS NPO1)

Regie, filmplan, productie & montage – ‘Het geheim van… ‘ is een zoektocht naar het geheim achter het succes van populaire televisieprogramma’s uit het verleden.

In de eerste aflevering wordt 25 jaar na de eerste uitzending de cast en crew van ‘Medisch Centrum West’ bij elkaar gebracht. De reeks was destijds ongekend populair en heeft 100 afleveringen lang een miljoenenpubliek weten te boeien.

Regisseur Nienke Eijsink: ‘Ik heb een zwak voor oude TV series. In 2009 zond NCRV Dokument FAN uit, mijn documentaire over de zoektocht naar mijn idool uit de Australische Tv-serie The Flying doctors. In deze documentaire bluescreende ik mezelf in de serie, maakte ik gebruik van animatie & archiefmateriaal en maakte ik een parallel montage tussen heden & verleden en realiteit & fictie. Deze manier van werken heb ik nu toegepast in de nieuwe TV serie ‘Het Geheim van’.

In een interview met Sonja Barend in 1990 zei de schrijver Hans Galesloot ‘Ik schrijf over incest, euthanasie en abortus. Ik voorspel dat als je over 20 jaar naar onze serie kijkt, het een perfecte doorsnede is van wat er eind jaren tachtig, begin jaren negentig allemaal speelde.’

Kijk vrijdag 27 december 15.25uur op TROS Nederland 1 naar ‘Het geheim van Medisch Centrum West’ om te zien of deze voorspelling is uitgekomen!

Het geheim van Medisch Centrum West is een Eyethink productie in opdracht van Best24 voor deTROS Regie en samenstelling Nienke Eijsink

Eindredactie Gijs van den Heuvel

Camera Robbert-Jan van der Does & Chris Blokhuis Geluid Wim Oosthoek & Ivo Voragen

Montage Suzanna Noort& Nienke Eijsink Audio nabewerking Robin van Saaze Kleurcorrectie Elisa Mariani

Regie assistentie Veerle Neger Productie assistentie Stijn Lauwen Visagie Shirley Hendriksen

Voice over Edo Berger

Muziek consultatie Cees Slings

Met medewerking van:

Marc Klein Essink – Dokter Jan van de Wouden

Annemieke Verdoorn – Ingrid van der Linden

Rob van Hulst- Eric Koning

Klaas Hofstra – Dick van Lennep

Margreet Blanken – Reini Hermans

Anja Winter – LizaMessing

Ad Fernhout Dokter Simon Neerings

Hans Galesloot –scenarist

Nico Knapper – regisseur

Ted Mooren – hoofd drama TROS