BLENDED KEUZEMODULE ONDERNEMERSCHAP (AHK)

Voor De Breitner Academie, de opleiding tot docent beeldende kunst en vormgeving van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten, ontwikkelde en doceerde ik de blended keuzemodule ondernemerschap.

(onder de video vind je meer informatie)

Keuzevakken Semester 1 
Keuzevak: Ondernemerschap (blended learning)
Aantal studiepunten: 2 EC
Docent: Nienke Eijsink
Leslocatie: Breitner Academie, Overhoelksplein 2, Amsterdam
Tijd: klassikale lessen op woensdag avond

Inhoud:
Ondernemerschap (blended learning) 2EC
De ondernemerschap module is specifiek voor Breitner studenten ontwikkeld en sluit helemaal aan bij het beroepenveld van de Breitner student. Geen saaie lessen van een boekhouder in pak dus ?

Ondernemerschap is een blended module, dit houdt in dat je van de 10 lessen er 6 daadwerkelijk op woensdagavond in de les op school zit.

De rest van de lessen volg je via de digitale leeromgeving: hier lees je de theorie, doe je je praktijkoefeningen en kijk je filmpjes van Breitner Alumni die je tips geven hoe zij als ondernemer aan de slag zijn gegaan. Je mag dus helemaal zelf plannen op welk moment en tijdstip in de week je dit doet.
Daarnaast heb je een aantal individuele coaching gesprekken op aanvraag met je docent.

Leerdoelen:
Het doel van de blended keuzemodule Ondernemerschap is om Breitner studenten inzicht in eigen mogelijkheden, netwerk en financiƫn te geven om hen voor te bereiden op het starten van een eigen beroepspraktijk.
Er wordt zeker ingegaan op zaken als ondernemen, boekhouden, uur/dag prijs bepalen etc, maar de nadruk van de module ligt op loopbaanontwikkeling: wie ben je als maker, met wat voor werk wil je na de academie je geld verdienen en hoe treed je als kunstenaar/ ontwerper/ docent etc naar buiten om deze doelen te verwezenlijken?
Hiervoor wordt een portfolio website en een financieel overzicht gemaakt. De website wordt niet technisch benaderd (je zou het maken van de website zelfs mogen uitbesteden aan een ander), het gaat erom dat je bedenkt wie je als maker bent en hoe je met je werk naar buiten wil treden.