Coming In

Concept, beeldregie & productie
-Coming In is een theatervoorstelling met homoseksuele jongeren tussen 16 en 19 jaar die in premiere ging in het Rozentheater in Amsterdam en wegens succes verlengd is in het Compagnietheater Amsterdam.

In de media ligt de nadruk altijd op de coming out: de maatschappelijke acceptatie en de moeilijkheden die hiermee gepaard gaan, waardoor voor veel jongeren de angst te verliezen centraal staat.
‘Coming In’ legt de focus op het winnen van een cultuur: er gaat dadelijk een wereld voor je open waar je kan vieren wie je bent.
De voorstelling Coming In is een persoonlijk en kwetsbaar portret van LGBT jongeren met de bedoeling het thema voor jongeren in het algemeen bespreekbaar te maken, het taboe dat vooral onder leeftijdsgenoten heerst, te doorbreken en de tolerantie t.o.v. homoseksuele jongeren en homoseksualiteit te verhogen.
‘Coming In’ is een ode aan de homoseksuele subcultuur.

(meer info onder de poster)

Deze voorstelling is geheel zonder subsidie tot stand gekomen. Via een ludieke sponsering actie adopteerde gay & lesbisch Amsterdam verschillende scènes uit deze voorstelling en maakte daarmee deze voorstelling & de coming in van de jongeren mogelijk.
(onder de foto’s meer informatie)

Regie: Sarah Ringoet
Beeldregie: Nienke Eijsink
Concept: Sarah Ringoet & Nienke Eijsink
Tekst: Sarah Ringoet i.s.m. de spelers
Spel: Lars Brinkman, Ayrton Fraenk, Diederik Kreike, Rosa Meulenbeld, Kirsten Robben,
Kaja van Bruggen
Licht: Jeroen de Boer
Muziek: Niels Kuiters
Flyer/Poster: Lieveke op ten Berg
Foto Flyer: Nienke Eijsink
Met dank aan: Studio 52nd, Katharina Conradi,Daan Smeelen & Maaike van den Berg van Stichting Homomonument

Meer info: meer info: https://www.facebook.com/ComingInTheater/