Expositie 10 jaar Homohuwelijk

Regie, camera & montage diverse korte films, onderdeel van de reizende fototentoonstelling 10 jaar ‘Homohuwelijk’.
Eén april 2001: Het eerst homohuwelijk in Amsterdam is een feit. Een enorm belangrijk moment voor de homogemeenschap in Nederland en de rest van de wereld. Om deze historische doorbraak te vieren wordt op 1 april door Wethouder Van Es een fototentoonstelling over 10 jaar homohuwelijk geopend.

De tentoonstelling, die plaats vindt in de hal voor de trouwzaal in de Stopera in Amsterdam en tot en met 8 mei te zien is en daarna langs gemeentehuizen door het hele land reist, biedt een overzicht van het proces naar volledige gelijkstelling voor mensen van het gelijke geslacht. Het huwelijk en de mensen van gelijk geslacht, die op deze manier een verbintenis zijn aangegaan met elkaar, zullen in de tentoonstelling een prominente plek hebben.

Tegelijkertijd willen we deze tentoonstelling aangrijpen om de diversiteit binnen de homogemeenschap te laten zien, een bijdrage leveren aan het verhogen van de tolerantie tegenover homo’s en lesbiennes en meewerken aan de strijd tegen geweld tegen homo’s en lesbiennes.

Een van de portretten die ik maakte bij de expositie gaat over Renate en Hanneke, zij hadden een weigerambtenaar, zie hier hun verhaal. (Meer info onder de video.)

homohuwelijk01

Image 1 of 3

video van de opening van de expositie