Het Verhaal van Anna (AVRO Z@PP NPO3)

Regie & filmplan voor Z@PP (AVRO – NPO 3)-In deze jeugddocumentaire probeert de vijftienjarige Anna de dood van haar moeder Jet een plaats te geven.

Anna’s grote toevlucht popster Britney Spears, die alles doet wat Anna zelf niet doet. Anna heeft nog nooit met haar andere moeder Hetty -haar ouders zijn lesbisch- gepraat over de dood vanJet, ze is zelfs nog nooit met Hetty naar het graf van haar overleden moeder gegaan. Met deze film vertelt Anna haar verhaal.

Toen Jet twee jaar geleden ziek werd, besloot Anna te stoppen met puberen om haar ouders niet te veel tot last te zijn. Zodoende rookt en drinkt ze niet met haar klasgenoten en doet ze er alles aan geen problemen te creeren. Haar idool Britney Spears doet echter precies het tegenovergestelde: in een aantal geanimeerde scenes zien we haar de eeuwige puber uithangen voor het oog van de wereldpers; ze scheert haar haar, ze rijdt gevaarlijk auto met haar kind op schoot en ze wordt gefotografeerd zonder ondergoed aan.

De tijd verstrijkt en Anna begint nu ook met Hetty te praten over de dood van Jet. Britney’s wilde jaren lijken achter de rug en de knappe jongens van de boyband McFly zijn eigenlijk veel interessanter. Zal Anna weer gaan puberen?

Het verhaal van Anna is een ontroerende en krachtige film waarin een kwetsbaar thema op een positieve en voor jongeren visueel herkenbare manier verteld wordt.

 Eerder werd Het verhaal van Anna</em> vertoond op het Cinekid Festival, Cinema de Balie, het IDFA festival , Prix de Jeunesse (Munchen, Duitsland), de Roze Fildagen, the International Women’s Film Festival in Seoul (Korea).
Het verhaal van Anna werd ook uitgezonden op TV op Z@pp (AVRO) NPO3.

Het verhaal van Anna (Z@PP AVRO) is gemaakt in het kader van de IDFA Kids&docs workshop en is mede mogelijk gemaakt door een subsidie van het Mediafonds

Scenario en Regie: Nienke Eijsink
Eindredactie: Dorette Kuipers (AVRO)
Productie: Diane Driessen (AVRO)
Camera: Mladen Vekic en Nienke Eijsink
Geluid: Lion Timmerman, Gert Aarsman, Marin de Pee en Joris Schouten
Animatie: Fabienne Onderwijzer
Montage: Finnbar Wilbrink
Kleurcorrectie: Martijn de Haas
Geluidsontwerp en Mixage: Mark Glynne
Voice-over reporter: Edo Berger
Muziekcompositie: Rosalinde Koolstra en Marcel van der Schot

Met speciale dank aan:
Anna, Daan en Hetty Kleinloog. In Memoriam Jet Vesseur