Ster! (AVRO Z@PP, NPO3)

Regie & filmplan voor Z@PP (AVRO – NPO 3) – De jeugddocumentaire Ster! is een portret van de 10-jarige Eliyha. Eliyha heeft een droom; hij wil een beroemde musical ster worden!

Terwijl hij vanaf het dak van zijn flat naar de sterren kijkt, droomt hij van de villa die hij voor zijn moeder wil gaan kopen als hij straks rijk en beroemd is. Eliyha en zijn moeder hebben namelijk best een moeilijke tijd achter de rug; ze woonden in een blijf-van-mijn-lijfhuis en zitten nu in de schuldsanering.

Toch zingt Eliyha de hele dag en is hij altijd vrolijk, hij heeft namelijk een heel speciale levensfilosofie: ‘Wat gebeurd is, is gebeurd, en de moeilijke dingen heb ik gewoon in de prullenbak gestopt. Wat ik wil onthouden stop ik in ‘Het Leven’’

Eliyha probeert wat extra geld te verdienen door in films te spelen en dans audities te doen. ‘s Avonds ligt hij in bed onder zijn glow-in-de-dark sterren na te denken over wat hij in ‘Het Leven’ wil houden en wat hij in ‘De Prullenbak’ stopt. Zijn vader bijvoorbeeld, die zit nog even halverwege aan de zijkant van ‘De Prullenbak’ vastgeplakt. Maar zijn musical carrière, die zit zeker in ‘Het Leven’, hoopt hij.

Ster! is een documentaire voor de AVRO en de European Broadcasting Union in het kader van Eurovision Childrens Documentaryseries 2012-2013. De documentaire scoorde in deze competitie het maximaal aantal punten en werd door de deelnemende landenals hoogst gewaardeerd.

Op zondag 3 november om 14.07 uur wordt STER! uitgezonden door de AVRO bij Z@pp Echt Gebeurd op Ned 3.